Το τυράκι που έγινε γλυκό!



Αν και το ασβέστιο είναι πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη ενός παιδιού, κάποια δεν θέλουν ούτε να ακούσουν για γάλα ή τυρί μόνο και μόνο από πείσμα. Κάντε και εσείς «τρίπλα»! Βάλτε τυρί στο γλυκό…

Μπορεί το Τσίζκέικ να μην είναι ένα συνηθισμένο κλασσικό ελληνικό γλυκό, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι στη ζαχαροπλαστική της χώρας μας υπάρχουν παραδοσιακά γλυκίσματα που έχουν ως βασικό συστατικό τους του τυράκι! Παρόλα αυτά, η συνταγή που ακολουθεί είναι πάρα μα πάρα πολύ εύκολη και πάνω από όλα, υγιεινή.

Υλικά για φόρμα 20 εκατοστών

Για τη βάση
250 γραμμάρια μπισκότα digestives
125 γραμμάρια βούτυρο

Για την κρέμα
500 γρ τυρί κρέμα
350 γρ κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρα
1 βανιλίνη
1 κουταλάκι χυμό από φρέσκο λεμόνι
5 κουταλιές ζάχαρη άχνη

Για το σερβίρισμα
1 συσκευασία μαρμελάδα βύσσινο

Ετοιμάζετε τη βάση. Λιώνετε το βούτυρο και θρυμματίζετε τα μπισκότα. Ανακατεύετε τα δυο αυτά υλικά μαζί και απλώνετε στον πάτο της φόρμας σας, προσπαθώντας να είναι παντού ισόπαχο. Βάζετε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε την κρέμα.

Μέσα στον κάδο του μίξερ χτυπάτε το τυρί, για να αφρατέψει. Κατόπιν ρίχνετε τη βανιλίνη, την κρέμα γάλακτος, το λεμόνι και τη ζάχαρη σταδιακά. Ανακατεύετε καλά και απλώνετε πάνω από τη βάση που είχατε βάλει στο ψυγείο νωρίτερα. Ξαναβάζετε στο ψυγείο το γλυκό, αφού έχετε πρώτα απλώσει την κρέμα καλά και αφήνετε να κρυώσει για 1-2 ώρες, σκεπασμένο με μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα η επιφάνεια.

Όταν πλέον το γλυκό έχει κρυώσει, απλώνετε από πάνω τη μαρμελάδα και σερβίρετε…

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη.